Avem in ATP tot felul de meserii, pictori (Federer), fotomodeli (Wawrinka), morari (Nadal), mineri (Ferrer), fierari-betonisti (Karlovic), balerini (Monfils), clovni (Brown), marinari (Kyrgios) dar avem si un chef, in persoana lui Djokovic. Meniurile servite de el au fost diverse in decursul anilor, insa mai nou el e specialist in lebada fara gluten.
Un deliciu. Doctorul a obtinut reteta si v-o prezinta mai jos (a nu se incerca acasa 🙂
Bucatarul nostru isi alege clientii cu atentie. Chiar daca reteta lui este extrem de populara in ATP, fiind servita in exact o suta de portii incepind cu deschiderea restaurantului sau la inceputul anului trecut, cele mai delicioase au fost cele mai bine de o treime oferite fostilor sau actualilor Top 10, oaspeti de seama la ospat.
Asadar, pasul numarul unu este sa se aleaga clientul, saptamina asta invitatii speciali au fost un morar-pescar si Shrek, servobotul de serviciu.
Lebada se pregateste cu atentie. Intii se alearga bine, stinga, dreapta, si ea, stingage fiind, prin natura ei, se impiedica in propria-i neputinta (a se vedea si demonstrativul de la moara lui Nadal…). Ii auzi piutul cam 5 minute, timp in care o invirti bine, cu mult spin, si adaugi sare si piper, ca sa dai tonusul meniului de la inceput. Ideea de baza este ca lebada sa-si piarda ncrederea in fortele sale, si sa nu se zbata prea mult. Odata ce ai prins-o si i-ai facut break in mintea ei e sadita neincrederea, si se va intreba retoric: ce lebada a mai scapat de la un break down cu un asemenea bucatar care comite sub 5 greseli neprovocate pe ora.
Pasul urmator. Lebada se opareste de vie, in al treilea ghem, ca pe homari. Ii auzi piuitul in oala, insa din ce in ce mai stins. Dupa asta totul e mental, lebada devenind si putin lovita, moment in care se umple rapid cu covrig si se serveste pe tava, bucatarul nostru primind un nou trofeu de cristal pentu o asemenea delicatesa.
Doctorul a gasit pe un petic de hirtie si descrierea tehnica a retetei saptaminii. Acolo scria cam asa:
- Incearca sa returnezi bine de la inceput, primele ghemuri in orice set sunt cruciale. Nu don aniciun as, sa te vada ca esti aproape pina si la mingile alea
- Returneaza-i lung, abbreviated, imprevizibil si misca-l in sablon clasic, fara risc, presiunea e pe el fiindca nu poate sta in raliuri ca tine si stie foarte bine asta.
- E posibil sa te impinga in spate cu forehandul lui bomba, si probabil vei pierde punctele in care va juca perfect. Insa procentajul lui ii va fi scazut, fiindca va ataca din presiune, necesitate, cu convenienta. Ca atare vei avea sufieciente ocazii in care el va veni la fileu anticipind o executie perfecta a forehandului sau, si vei profta de imprecizia sa fie si minima si fie il vei loba de-l vei incremeni pina si pe Ellison fie i-o vei da in galosi.
- Vei servi high percentage, el nu trebuie over-aced, fiindca vei controla jocul datorita superioritatii footworkului si agilitatii tale.
- Nu renunta la niciun ghem indiferent de scor, nu va putea rezista mental intr-un meci in care el vede ca nu ai puncte slabe si ai antidot la orice va incerca.
Iata si reteta blitz-krieg in imagini:
Chef Djoko, ce surpriza le mai rezervi clientilor tai anul asta, lebede Top 10 quality umplute cu sticsuri si covrigi si tavalite in zgura din belsug? Bon chance! Insa sa te fereasca D-zeu de cintecul Lebedei venite din iarba, ca asta ne-a mai ramas!