Iata-ne la sfirsitul unui nou an plin de tenis. In ATP am avut evolutia de metronom a lui Djokovic din prima jumatate a anului urmata de o cadere neasteptata. Am avut Jocurile Olimpice acolo unde am suferit pentru Horia si Florin in acea dramatica finala. L-am avut pe Delpo renascind din propria cenusa reusind un traseul uluitor acolo precum si remarcabila performanta din finala Cupei Davis. Anul acesta nu am avut din pacate, nici Federer is nici Nadal, insa anul a fost al celui care l-a meritat din plin, Andy Murray, noul lider mondial.

Ce ne va aduce anul 2017? Sa speram ca numai bucurie, ii vrem, pour la bonne bouche, pe toti Terminatorii in forma maxima, sa ne mai tina cu respiratia taiata, macar o data, ca pe vremuri. Ce norocosi am fost sa ii traim vreme de 15 ani, unul cite unul, si pe toti de-odata. Ce ati zice de inca un sfert de Grand Slam cu Djokovic, Murray, Nadal, Federer, Wawrinka, Delpotro, Berdych si Ferrer? One-more-time!

In junior tenis l-am avut pe Stefan Palosi intr-un sfert la Orange Bowl, si promitatoare performante ale colegilor sai, in special in ITF, nu ii numesc ca sa nu pierd pe cineva din vedere.

Pe Frontul de Vest, anul acesta a fost unul foarte dificil. Andrei s-a accidentat in urma exact cu un an si a fost complet recuperat abia dupa 8 luni. De atunci Andrei a inceput o ascensiune remarcabila, de la zero. L-am vazut straduindu-se sa se dea in jurul reverului la Qualifier. L-am vazut schimbind racheta intr-un moment critic, cu una mult mai dificil de manevrat, Wilson Prostaff 97. L-am vazind cistigind meciuri fara de care accesul la turneele urmatoare i-ar fi fost blocat cu repercusiuni grave asupra viitorului sau in tenis. L-am vazut luptind cu sine sa tina pasul la antrenamente cu acel fenomenal jucator de college, fara de care progresul sau ar fi fost aminat. I-am vazut accesul la antrenamente puternice de  antrenori subiectivi si clientelari si m-am vazut in siuatia delicata de a nu-l putea antrena corespunzator decit foarte recent. Insa am strins din dinti si ne-am continuat odisea. Andrei a jucat din ce in ce mai bine, e din ce in ce mai puternic si mai determinat. S-a antrenat din ce in ce mai solid si iata, saptamina aceasta a obtinut cel mai bun rezultat: Sferturi la simplu si finala la dublu, la un turneu de Midwest L3, Nationals L4, un turneu foarte competitiv. Mai este mult de lucrat, in special la pregatirea mentala, insa avem de-a face cu o problema interesanta, Andrei incepe sa urasca sa piarda, si isi vrea toate loviturile peRFecte. Antrenorul de la MI State, tatal partenerului de dublu al lui Andrei s-a aratat incintat de performanta si perspectivele lui Andrei, un jucator cu un stil unic in junior tennis.

Iata-l aici in meciul din sferturi avind ca adversar un jucator de exceptie. Sa poti produce 100 de puncte in doua seturi de asemenea calitate spune totul despre potentialul lui Andrei dar si al adversarului sau, un supertalent, care a inceput tenisul exact acum 3 ani!

Sa vina 2017! La Multi Ani!