Al treilea Premier Mandatory al anului ofera un regal tenisistic comparabil cu unul de Grand Slam.  Gazduit de Magic Box, pe Caja Magica din Madrid, incepand cu 2009 complexul ofera conditii de high class atat pentru jucatori cat si pentru spectatori. Locul este superb, cu vegetatie frumoasa , dar si un mic lac care traverseaza complexul, scaldat de soarele madrilen, animat de o atmosfera de bucurie si curiozitate a fanilor, o vanzoleala continua, devine cu adevarat magic pentru iubitorii de tenis. Exista un teren Central-Manolo Santana, mare si cochet, avand doua niveluri de loje pentru VIP, Terenul 2 Arantxa Sanchez, cuno capacitate mai mica dar care ofera o atmosfera mai “intima” tribunele fiind foarte aproape de teren, Terenul 3 si alte 16 terenuri secundare. De asemenea, exista o cladire foarte mare destinata jucatorilor si staffului lor, presei, personalului acreditat, Player Area, saloane VIP, Bar Lounge pe malul apei, restaurante cochete, mici magazine, barulete unde se serveste doar sampanie, dar si chioscuri cu hot-dog sau pizzerii, FanZone.  Cel mai interesant mi se pare faptul ca acest turneu ofera sansa fanilor de a fi atat de aproape de jucatori:)); legatura intre zona arenelor si terenurile secundare este facila.  Silueta de metal  se integreaza foarte bine in spatiul urban, compusa din cladiri multifunctionale, ea gazduieste pe parcursul anului si alte competitii sportive indoor sau evenimente politice ori show-uri artistice. Cele trei arene principale sunt dotate cu acoperis retractabil oferind conditii pentru desfasurarea mai  multor meciuri deodata indiferent de conditiile meteo; doar Melbourne Park mai ofera asa ceva.
TERENURILE SCUNDARE
– de exterior, 16 la numar
– pe cateva se joaca si meciuri oficiale, celelalte fiind destinate antrenamentelor
– sunt distribuite de o parte si de alta a unei alei centrale, iar specatorii pot alege pe care dintre ele sa intre; accesul este liber, iar asta iti face cumva misiunea mai grea; ce sa alegi cand mai multe “evenimente” au loc fix in acelasi timp? Rafa sau Nole? meci Patricia-Sloane sau antrenament Tsonga? antrenament Delpo sau Stan? pierzi si castigi in acelasi timp orice alegere ai face. E Oricum tot e bine, te consideri un rasfatat al sortii.
– recunosti usor terenurile pe care se antreneaza vedetele, inghesuiala, tribunele pline, cate 2-3 randuri de oameni pe alee (zona superioara nivelului terenurilor) cu aparate foto si comentarii” Look Djokovic! Wow Rafa! Stan The Man there!….”; in plus pe alee poti da nas in nas cu prietenul Kader Nouni (good guy:))ofera autografe si nu refuza poze, “ok” iti raspunde cu un ranjet si aceeasi voce impunatoare;) Antrenamente care mi s-au parut altfel:image2 (3)
– Stan The Man: a exersat mai bine de un sfert de ora serviciul; antrenorul i-a pus cutii de mingi la T, nu a nimerit niciuna, in schimb pe cele plasate lateral le-a lovit cu succes.
– Gael, nebunul cu chef de joaca : tot un zambet pe teren, a alternat cu exercitiile ” serioase” mici jocuri cu antrenorul sau, golf cu racheta, lovirea mingiei cu mana de la fileu catre fundul liniei, lovirea mingiei cu rama rachetei (cam 30 consecutiv); pentru spectacolul pe care il face pe teren nu te superi pe el ca iti face semn sa mergi in Players Area pentru atograf, apoi trece fara sa sa uite la fanii care il strigau 🙁
– Nole#The Best: perfect si la antrenamente, e foarte silitor, concentrat; in mai mult de jumatate de ora de antrenament cu “zeflemistul”de Fabio:))) nu a facut decat 5 erori nefortate; arata foarte bine fizic, nu e asa slab cum il vezi la Tv
-Delpo, un antrenament mai soft, a exersat mai mult plasamentul loviturilor decat forta, cateva voleuri si smashuri si serviciul; foarte dragut, a oferit autograf fanilor la iesire.image5
-Simona: foarte concentrata, cu Darren langa ea permanent, intreaba, primeste sfaturi, intra in teren in timpul schimbului de mingi, incearca winneri; mai loveste si pe centru dar, cel putin la antrenamentul asta, cele mai multe lovituri au fost lungi, cautand tusele; temperamentala ca in meciurile oficiale(se cearta, mai tranteste racheta, comenteaza…). Nu mi se pare ok faptul ca nu are un sparring in echipa ei, ar ajuta-o mult.
PLAYERS AREA
Este zona prin care intra si ies jucatorii de la antrenamente/meciuri de pe terenurile secundare, dar si din cladirea oficialilor, aici ai sansa de a primi mai multe autografe intr-un interval de timp relativ mic. Eu am “pierdut” intr-una din zile o ora jumatate sperand la cateva autografe, insa a meritat oricum: autograf Andy (s-a intors de la masina avand o geanta plina de rachete, era in zi de meci) si Arantxa Sanchez; multi jucatori trec fara sa raspunda chemarii fanilor: Muguruza, Petra, Stan, Gael, Gasquet, Fabio, Petko sau ” golanul” Nick; dar nu ne putem supara pe ei, nu stim in ce momente ii prindem, antrenament inainte de meci sau ziua in care au pierdut, ori pur si simplu nu au chef de poze. Exista masini in asteptare pe aceasta alee, “expozitie”de limuzine Mercedes, pregatite sa preia jucatorii si stafful acestora sau oficialii pentru a-i transporta in oras.
ARENELE
Manolo Santana – foarte mare, avand o capacitate de 12.442 locuri, mi se pare foarte cocheta chiar daca materialul preponderent este metalul, din orice latura a terenului IMG-20160505-WA0008vizibilitatea este buna; cand arena este plina, cum a fost la meciul lui Rafa, atmosfera este incredibila. “VAMOS! OLE! “tot intr-un suflet.
Arantxa Sanchez – are o capacitate 3500 locuri, dotata cu acoperis si ea, cu tribunele mult mai aproape de teren; avantajul este ca iti ofera posibilitatea sa “simti “mai bine jucatorii, sa le observi de aproape ticurile, sa le auzi propriile incurajari:” Ajde!”, “Allez!” sau injuraturi “F**k!”Dolgo) si de ce nu, sa ai sanse mai mari la un autograf sau selfie la finalul meciului. Asa cum am trait eu cele doua zile in Magic Box, tot ce am vazut si am simtit, atmosfera, bucuria si relaxarea oamenilor, organizarea, TOATE acestea, m-au facut sa spun “E tot ce mi-am dorit! ” , sa acord acestui turneu 5 ***** si sa imi doresc sa revin.
PS : am prins exact zilele in care s-au jucat cele doua SF din Champions League, cu ambele echipe ale Madridului in competitie; e greu sa descriu in cuvinte ce atmosfera era pe strazi, in baruri si la terase, televizoare peste tot, toti cu ochii la meci, soferii de autobuze cu radio deschis, oamenii in bus cu telefoanele ascultandu-i pe galaciosii comentatori spanioli. Hala Madrid! MADRIDUL respira fotbal, iar TENISUL si-a facut cu eleganta loc in viata madrilenilor pentru mai bine de o saptamana. #TeAmoMadrid