Spunea cineva ca tenisul e un drum lung si ca nu te poti opri la jumatate de drum.  Vara asta, dupa vacanta din Grecia am avut sansa sa-l avem pe Nadin antrenindu-l pe Andrei. Nu a fost usor, nivelul sau scazuse brusc cu 40% datorita picioarelor uitate la superbele plaje din Grecia.  Acea ora si jumatate de pregatire intensa cu Nadin uneori a trebuit sacrificata datorita unei performante supbar de-a Stelarului, complet nepregatit in cursul zilei, adica alimentat necorespunzator si pregatit pentru acel efort deosebit de dupa-amiaza. Au fost si sesiuni reusite, si intors de la Cincy, Andrei a capatat un nou suflu, pe care sincer nu-l mai credeam posibil. Incepuse sa urmareasca meciuri, sa analizeze jucatori.

Agenda competitionala a fost foarte necrutatoare, el trebuind sa cistige meciuri in fiecare din competiile din Midwest la care a fost inscris, altfel riscind ratarea calificarii la urmatoarele evenimente si practic a intregului an competitional! Inca nepregatit suficient, cu doar 5-6 ore pe saptamina maxim la activ, el a cistigat minimul de meciuri la turneele de L2 si L3 si a cistigat citeva locale, esentiale si ele.

Insa surpriza totala s-a produs la turneul de saptamina asta, de la Grand Rapids. Foarte matur, a inteles ca e rindul lui sa se motiveze si sa performeze constant bine. Pina acum, la niciun turneu important nu a jucat vreodata constant bine. Au meciuri bune dar sigur acompaniate de meciuri ratate, din motive diverse.

Voi face o istorie lunga scurta. Andrei a jucat exceptional, a cistigat 3 meciuri, iar pe ultimul l-a pierdut la limita, in dauna unui adversar cotat mult mai sus decit el, si cu aproape doua puncte mai mult in clasamentul UTR. Pregatirea asidua din vara a inceput sa dea roade, intr-un timp record.  Insa ce a jucat acolo, OMG, antrenorul de la MI State a afirmat ca ‘Yes, Andrei IS a player’

Tenisul lui a fost absolut incintator, si pur si simplu ma declar nepregatit pentru varianta ca Andrei ar dori sa joace la nivel mai inalt, eu impachetasem…  Insa astazi a aratat ca pentru el the sky is the limit! Si cit de reconfortant poate fi sa vezi ca Andrei e sursa de inspiratie pentru juniori din intreaga lume!

Enjoy, la sfirsit este supertiebreak-ul pe muchie de cutit integral, :

 

 

 

LE. Acum se explica modul la care rachetele alea, racordajele alea de 50 de dolari bucata, nu rezistau mai mult de doua ore, la antrenamentele cu Nadin…