Intre toate turneele, Cincy ii este cel mai indragit Maestrului. A declarat-o adesea si inca nu stiu care sa fie explicatia, Lindner Tennis Center fiind departe de lumea dezlantuita. Poate asta sa fie si explicatia, el dorind un setup cit mai relaxant inainte de asaltul final la US Open, acolo unde meciurile sunt extrem de obositoare.

Anul acesta, Andrei fiind din nou copil de mingi acolo, m-am pozitionat strategic pentru Fedalul XXXIV, asadar am plecat de Joi seara acolo si mi-am asigurat bilete atit la sferturi, Vineri, precum si la semifinale, in caz ca meciurile urmau sa fie reprogramate datorita vremii. As fi putut sa vad si meciul cu Anderson, care am inteles ca a fost ceva deosebit, insa am fost prezent la meciul lui Murray cu Dimitrov, cel mai important meci la care Andrei a fost vreodata copil de mingi ( Murray este numarul doi in ATP).

Cum Nadal s-a declarat invins de bunul sau prieten Lopez (nu imi sta in fire, insa am suspiciunile mele la meciul acesta, personal cred ca Nadal a evitat o deziluzie majora in forma unui meci nimicitor cu un Federer devastator), am avut satisfactia unui meci deosebit intre Federer si Lopez. La acel meci Roger a jucat extrem de increzator, dar si relaxat, invingindu-l fara probleme, asigurindu-si cite un break in fiecare din seturi.

A aplicat din nou acel procedeu patentat de el, si anume returul drop shot de pe al doilea serviciu finalizat cu atac la fileu. Bineinteles el nu a abuzat de acest procedeu, insa, dupa succesele din meciurile cu Agut si Anderson, Maestrul si-a zis…why not, si l-a surprins si pe spaniol, in special in ghemurile fara miza, atunci cind era departe de perspectiva de a face break.

La meciul cu Murray, Federer l-a surprins cu acest procedeu intr-un mod diferit. El a avansat in vederea dropshot-ului mai ales in setul al doilea, dorind prin asta sa-i spuna cumva ca ‘nu-mi pasa, voi incerca orice sa te bat’. Greoiul Murray, care are un prost obicei de a intra tirziu in meciuri, si-a pierdut rapid serviciul in primul set si a platit pentru asta. In ciuda unui meci echilibrat, s-a ajuns in tiebreak in al doilea, iar acolo, all betts are off, Maestrul a scos niste stopuri in punctul de la 6-6 care la-u destabilizat pe scotian. Acesta a facut o nefortata imediat dupa aceea si a pierdut meciul neasteptat din punctul sau de vedere. S-a vazut insa ca Federer a fost mai motivat.

Iata-l si pe Andrei la semifinala, dupa ultima sa rotatie, semifinala de dublu a Martinei Hingis:

Andrei Fed

Adversarul lui Federer in finala a fost Djokovic, jucatorul care daca ar fi cistigat ar fi reusit un record uluitor, el fiind singurul jucator care ar fi cistigat toate Mastersurile. Not so fast, fiindca Pantera Roz a jucat impecabil, a stat in puncte neasteptat de mult pentru Nole, si l-a fortat pe sirb sa joace riscant pentru a finaliza punctele, o zona neconfortabila pentru acesta.  Let’s make a long story short, si promit ca voi face un film deosebit cu Federer la Cincinatti, ca multumire pentru autografele primite 🙂 Federer a jucat imperial, intreaga saptamina, si a cistigat cel de-al 87-lea trofeu, anuntindu-si prezenta la acest turneu si anul viitor. Djokovic si-a anuntat intentia de a cistiga acest turneu imediat dupa retragerea elvetianului…

Mi-l amintesc pe Federer in 2010, cind a jucat impecabil, de asemenea. Iata-i pe cei doi, Pantera Roz is back in business!

Cind e vorba despre Federer cuvintele deja sunt de prisos..

Fed 2010

Fed-Pink Panter