Inca mai traim Visul Unei Nopti de Iarna si inca e greu de acceptat super-peRFormanta Magicului Federer. In fiecare zi imi vin frinturi de la AO, si inca nu inteleg cum a putut fi asa de dominant dar mai ales cum a ajuns sa-si depaseasca nivelul din 2006. Stiu ca e greu de acceptat, ca e erezie in Panteon, insa nivelului din 2006 i s-au adaugat valente noi, un rever-killer weapon, un serviciu mai incet insa prelucrat de un bijutier si un respect demotivant avut de toti adversarii lui. Statura lui federer in 2017 este absolut infricosatoare, si s-au adeverit vorbele lui Roche: ‘Federer este ca vinul nibil, e mai bun cu trecerea anilor‘. Incredibil!

Bineinteles, dupa cursa impecabila incheiata cu trofeul de la Miami a venit, ca intr-o cursa ciclista de mare echilibru, rindul lui Nadal sa preia ostilitatile. Flamind cum il stim dintotdeauna, The Last Frontier a impresionat inca o data pulvezind zgura si conducind detasat in cursa pentru #1 la sfirsit de sezon. Altfel spui si El a intrat intr-un nou An de Gratie, si vom asista la o cursa incredibila intre cei doi, ceva care era de domeniul stiintifico-fantasticului in urma cu doi ani. Va marturisesc ca ma simt privilegiat sa-i sorb anul acesta la Cincy la fiecare meci si la fiecare sesiune de antrenament, acolo, la Cincy se vor lua pe teren decizii majore privind rankingului acestui an.

Urmeaza Regalul pe Iarba, am sa incerc sa-i radiografiez pe principalii protagonisti, din prima suta, prin prisma momentumului lor si a potentialului pentru acest turneu.

#92 Rublev – frumos progres, incepe sa arate a jucator, e foarte posibil sa faca puncte la turneu, jocul rapid i se potriveste manusa

#85 Copil – frumoasa ascensiune, insa jocul lui, si am sa repet afirmatia asta la mai multi jucatori, necesita conditii de joc de asezare, deci orice victorie acolo ar fi un bonus. Puncte acolo l-ar aduce in zona participarii la Masters-uri ceea ce l-ar consolida ca un veritabil Top50. Mult succes Marius.

#80-85 Dolgopolov, Beneteau, Youzhny, Baghdatis, Mahut – jucatori istorie, poate doar Mahut sa treaca un tur sau doua, datorita experientei deosebite pe gazon.

#77 Kuznetsov si #52 Medvedeev, jucatori de urmarit, de viitor, in special al doilea

#40-#80 absolut nimic de urmarit, jucatori mediocri, fara nicio sansa

#38 Asta este surpriza in care cred, Haase, mai mult nu spun.

#32 DelPotro – Uriasul Blind e in revenire insa iarba este o suprafata mult prea rapida pentru swingul sau imens, insa e posibil sa intre, cu culoar chiar pina in 16-zecimi, de acolo sansa ar fi numai daca sunt surprize in primii 8.

#30 Mischa Zverev Jucator extrem de periculos pe iarba datorita increderii in jocul sau de serve+volley. E totusi vulnerabil in saptamina a doua, pe suprafata mai inceata, insa ar fi posibil sa-l vedem chiar si in sferturi.

#23 Karlovic greu de scos din carti, poate pierde in primul tur la fel cum o poate face chiar in sferturi sau…cine stie 🙂

#21 Isner Americanul e deja monument la Wimbledon, acelasi comentariu ca si pentru Doctor Ivo

#20 Kyrgios Nu stie sa se miste pe iarba, jocul nu ii este avantajos, nicio sansa aici, un tur, maxim doua pentru australian

#19 Agut – mare vulpe e Agut asta, jucator foarte inteligent si care poate face ravagii oricarui seed intr-o zi buna. Prognostic: max Sferturi

#18 Sock Nu poti intra in magazinul de portelanuri cu ghioaga, nicio sansa, un tur maxim

#14 Berdych Thomas poate fi din nou un Wild Card pentru finala. Are experienta si are dorinta de a o face. Cehul merita un slam si aici ar avea cea mai buna sansa.But…

#12 Alex Zverev Jucator de superclasa, necopt insa pentru acest nivel, adica e imposibil sa duca in spate atitea meciuri. E si el un zgurist la baza si jocul lui nu se muleaza bine pe iarba. Ma astept sa iasa chiar rapid din turneu

#11 Dimitrov Baby Fed a progresat real si din ce in ce mai aproape de breakthrough. Cumva il simt si pe el plafonat, desi e posibil sa faca sferturi daca are un culoar favorabil, cu jucatori compatibili jocului sau, adica zguristi

#10 Tsonga – sa trecem peste el, nu mai pare sa fie ce era cindva, nu mai sperie pe nimeni

#9 Nishikori Pe asta pot sa pun bani grei ca iar isi pierde suruburile pe undeva. Bun jucator, de departe cel mai bun japonez insa nu are acel edge cu care sa treaca de Terminatori. Poate insa sa-si bata cu putin recordul la Wibledon, oricare ar fi acela.

#8 Thiem Austriacul este un zgurist pur singe si va fi in pole position la RG dupa ce i se va permite de catre Rege. Insa pe iarba closed stance-ul acela pe rever e insurmontabil, si el are nevoie de un joc asezat iar cel putin in prima saptamina e greu sa aiba sansa asta. Pronostic: max 3 tururi.

#7 Raonic In revenire insa mult prea tonton pentru fineturile ierbii, nu poate emite pretentii anul acesta

#6 Cilic Acesta e un jucator periculos, cu un slam la activ si tehnic va putea trece chiar si de un Terminator, deci nu m-ar mira sa fie surpriza placuta turneului, insa nu all the way

#4 Djokovic Nole e in damage control, revirimentul se lasa in continuare asteptat. Nu imi dau seama exact de natura problemei sale insa oricare ar fi efectul a fost profund, practic a disparut din tenis pentru jumatate de an. E foarte periculos ca e un Terminator ranit, si cred ca poate sa ajunga chiar si in finala, insa nu cred ca e mental pregatit sa duca 7 meciuri perfecte in spate.

#3 Wawrinka Afectiv, imi doresc enorm sa cistige si Iarba si altfel sa intre in galeria Monstrilor Sacri cu Golden Slam. Insa tehnic jocul lui este sacrificat pe iarba, Ca alti zguristi, el are nevoie de spatiu si timp pentru a-si desfasura magificele sale lovituri. Iarba nu-l avantajeaza, sper sa treaca de cit mai multe tururi insa nu poate ajunge foarte departe anul acesta.

#2 Rafa The Last Frontier Rafa a jucat riscant nejucind nimic pe iarba. Insa el sigur s-a pregatit pe ea diabolic si la cum il cunosc, el poate bate pe oricine, oricind, pe orice suprafata. M-as bucura sa faca finala insa nu cred ca va ajunge asa de departe.

#1 Murray Britanicul a intrat intr-un mic con de umbra ceea ce il face periculos. Si el e un Terminator care practic poate bate oricind pe oricine si aproape pe orice suprafata. Ca si in cazul lui Djokovic este greu de crezut ca ar face un traseu de 7 meciuri fara greseala.

Cred ca i-am scanat pe toti, corect? 🙂

Ramine cum am stabilit, ne vedem in Visul din Vis de la SW…19

…And so I captured this fancy

Where all that we see or seem

Is but a dream within a dream

Later Edit 07-16-2017: The dream is real: